Ad Blocker

Adblock Plus als ad blocker

De ad blocker “Adblock Plus” is de populairste browserplugin voor het tegengaan van advertenties. Adblock Plus werkt voor Firefox, Chrome, Opera, Internet Explorer, Safari en is inmiddels ook voor Android beschikbaar. De plugin is gratis en blokkeert advertenties door middel van een zwarte lijst.

Voor Adblock Plus bestaan verschillende zgn “filter abonnementen”. Hierin staan  advertentieservers die de plug-in blokkeert. Standaard is er één filter abonnement actief, maar je kunt naar eigen inzicht meerdere filters toevoegen.

Dat doe je zo: Open de Add-onbeheerder in je browser en kies bij Adblock Plus voor “Opties”. Klik vervolgens op geavanceerd en kijk dan bij Filterlijsten. Elke Adblock Plus-instelling functioneert vanwege een filterlijst.  Maak een keuze en bevestig met Toevoegen.

ad blocker Adblockplus om advertenties te blokkeren

Acceptabele advertenties zijn niet echt vervelend en geven geen verstoring met de inhoud die je bekijkt,  maar als je ook die niet wilt, haal dan bij de optie “Algemeen” ook het vinkje weg voor Acceptabele advertenties toestaan. Sluit de add-onbeheerder.

AdblockPlus advertenties blokkeren

Een van de nadelen van Adblockers is dat je vaak grote witte of lege gekleurde stukken tekst op webpagina’s te zien krijgt. Ben je benieuwd wat daar achter zit dan kun je tijdelijk de adblocker voor die pagina even uitschakelen.

De plugin Adblockplus heeft een eigen website: https://adblockplus.org/nl/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin