WP Evans widgets wijziging

Nieuwe versie van WordPress: Evans

De nieuwste versie van WordPress is op 8 juni uitgekomen en er zijn dit keer weer een aantal leuke veranderingen. Ik kreeg zaterdag een mailtje van wordpress.org over deze nieuwe release, maar zoals altijd is dat in het Engels en het vertalen naar Nederlands blijft een tijdrovend en moeilijk klusje. “Evans” is vernoemd naar de jazz pianist en composer William John “Bill” Evans.

In deze nieuwe versie 4.8 treffen we onder meer vernieuwde widgets aan voor het invoegen van afbeeldingen, geluid, video en tekst.
Het is vanaf nu dus mogelijk om afbeeldingen uit je media-bibliotheek te selecteren of direct te uploaden vanaf de widget pagina. Een heel belangrijke: Je kunt zonder kennis van html nu de stijl van je teksten in je widgets wijzigen! En je hebt dus ook geen HTML-kennis meer nodig om een afbeelding toe te voegen aan je sidebar. Rich-tekst bewerken is nu standaard voor tekstwidgets.
Nog zo’n verbetering: Het maken en bewerken van links heeft een nieuwe eigenschap “link afbakening” waarmee je makkelijker links wijzigt en wat er voor zorgt dat je links goed werken. In het verleden was het zo dat als je tekst wilde toevoegen aan een link, of de tekst naast een link wilde wijzigen, je vaak te hannessen zat om die linktekst te krijgen zoals je wilde. Dat is nu verleden tijd, met de pijltjestoets naar rechts “stap je van de link af”.

Hier onder een voorbeeld van de nieuwe widgets afkomstig van de WordPress.org website.
WP Evans widgets wijziging

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin