Ordening en Controle door Facebook

Facebook heeft steeds meer invloed op wat jij leest op je tijdlijn:  alle Ordening en Controle van je meldingen en je tijdlijn gebeurt nu door Facebook. De volgorde in de tijdlijn van je nieuwsberichten kun je alsnog wijzigen in “recent” maar bij meldingen zal dat niet lukken. Hier een korte uitleg wat er is gewijzigd:

Je kunt op klikken om jouw meldingen van Facebook weer te geven. Sinds kort is er een verandering in deze weergave van je Facebook meldingen. Facebook geeft je hier een berichtje over:
Ordening en Controle door Facebook

 

 

Meldingen worden hier nu dus door Facebook voor je geordend, Facebook bepaalt nu ook hier wat het belangrijkste voor je is.
NIEUW: recente meldingen die je mogelijk nog niet hebt bekeken. Deze meldingen worden weergegeven op basis van hoe relevant ze volgens Facebook voor jou zijn, dus de meldingen staan niet op volgorde.
OUDER: meldingen die je al hebt bekeken, op de volgorde van wanneer je ze hebt ontvangen. Als je geen recente meldingen hebt, staan al je meldingen vermoedelijk onder Ouder

Je kunt volgorde voor de meldingen niet wijzigen, zoals bij je nieuwsberichten. Je kunt wel van veel gebeurtenissen aangeven of je die weergegeven wilt zien onder je meldingen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin
linkedin
phpMyAdmin

PHPMyAdmin versies

Er zit een fout in de export van phpMyAdmin versie 4.6.5.1. Bij de export van de database wordt er extra code toegevoegd, te weten:

//r//n

Het is echt een fout met versie 4.6.5.1 die dit probleem op de export veroorzaakt. phpMyAdmin 4.6.5.2 is al een tijdje geleden vrijgegeven om dit aan te pakken, of je kunt deze patch gebruiken als je dat wenst.

Het probleem staat vermeld op https://github.com/phpmyadmin/phpmyadmin/issues/12765

We liepen tegen deze fout aan bij de export van een website die gehost was bij DDS. Gelukkig was het mogelijk via de shellopdracht alsnog een export van de database te maken die wel bruikbaar was.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin
linkedin
WP Evans widgets wijziging

Nieuwe versie van WordPress: Evans

De nieuwste versie van WordPress is op 8 juni uitgekomen en er zijn dit keer weer een aantal leuke veranderingen. Ik kreeg zaterdag een mailtje van wordpress.org over deze nieuwe release, maar zoals altijd is dat in het Engels en het vertalen naar Nederlands blijft een tijdrovend en moeilijk klusje. “Evans” is vernoemd naar de jazz pianist en composer William John “Bill” Evans.

In deze nieuwe versie 4.8 treffen we onder meer vernieuwde widgets aan voor het invoegen van afbeeldingen, geluid, video en tekst.
Het is vanaf nu dus mogelijk om afbeeldingen uit je media-bibliotheek te selecteren of direct te uploaden vanaf de widget pagina. Een heel belangrijke: Je kunt zonder kennis van html nu de stijl van je teksten in je widgets wijzigen! En je hebt dus ook geen HTML-kennis meer nodig om een afbeelding toe te voegen aan je sidebar. Rich-tekst bewerken is nu standaard voor tekstwidgets.
Nog zo’n verbetering: Het maken en bewerken van links heeft een nieuwe eigenschap “link afbakening” waarmee je makkelijker links wijzigt en wat er voor zorgt dat je links goed werken. In het verleden was het zo dat als je tekst wilde toevoegen aan een link, of de tekst naast een link wilde wijzigen, je vaak te hannessen zat om die linktekst te krijgen zoals je wilde. Dat is nu verleden tijd, met de pijltjestoets naar rechts “stap je van de link af”.

Hier onder een voorbeeld van de nieuwe widgets afkomstig van de WordPress.org website.
WP Evans widgets wijziging

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin
linkedin