WP Evans widgets wijziging

Nieuwe versie van WordPress: Evans

De nieuwste versie van WordPress is op 8 juni uitgekomen en er zijn dit keer weer een aantal leuke veranderingen. Ik kreeg zaterdag een mailtje van wordpress.org over deze nieuwe release, maar zoals altijd is dat in het Engels en het vertalen naar Nederlands blijft een tijdrovend en moeilijk klusje. “Evans” is vernoemd naar de jazz pianist en composer William John “Bill” Evans.

In deze nieuwe versie 4.8 treffen we onder meer vernieuwde widgets aan voor het invoegen van afbeeldingen, geluid, video en tekst.
Het is vanaf nu dus mogelijk om afbeeldingen uit je media-bibliotheek te selecteren of direct te uploaden vanaf de widget pagina. Een heel belangrijke: Je kunt zonder kennis van html nu de stijl van je teksten in je widgets wijzigen! En je hebt dus ook geen HTML-kennis meer nodig om een afbeelding toe te voegen aan je sidebar. Rich-tekst bewerken is nu standaard voor tekstwidgets.
Nog zo’n verbetering: Het maken en bewerken van links heeft een nieuwe eigenschap “link afbakening” waarmee je makkelijker links wijzigt en wat er voor zorgt dat je links goed werken. In het verleden was het zo dat als je tekst wilde toevoegen aan een link, of de tekst naast een link wilde wijzigen, je vaak te hannessen zat om die linktekst te krijgen zoals je wilde. Dat is nu verleden tijd, met de pijltjestoets naar rechts “stap je van de link af”.

Hier onder een voorbeeld van de nieuwe widgets afkomstig van de WordPress.org website.
WP Evans widgets wijziging

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin
linkedin
Nieuwe update WordPress

WordPress 4.7

Nieuwe WordPress 4.7

WordPress 4.7 is op 6 december 2016 vrijgegeven en zit weer boordevol met nieuwigheidjes. Er is een nieuw standaard theme, speciaal voor bedrijven, maar ook heel bruikbaar voor een blog.
Het nieuwe theme ondersteunt het gebruik van video in de header! Je kunt hiervoor je eigen mp4 video gebruiken of een video van YouTube of Vimeo.
Life voorbeeld is handiger geworden, je hoeft niet steeds de pagina te herladen om te zien wat je gewijzigd hebt!  En nu kun je nieuwe pagina’s toevoegen terwijl je menu’s bouwt zonder dat je de customizer hoeft te verlaten en je de wijzigingen die je gemaakt hebt weer kwijt bent. Zodra je de wijzigingen dan hebt gepubliceerd staan je nieuwe pagina’s klaar om gevuld te worden.

Een uitgebreide pagina over alle wijzigingen is deze Engelse site https://make.wordpress.org/core/2016/12/05/wordpress-4-7-field-guide/

Zorg eerst voor een goede back-up voordat je update! Zorg dat eerst al je plug-ins geüpdatet zijn, want veel mislukkingen bij de update komen door verouderde plug-ins.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin
linkedin
exploit in firefox

Exploit in Firefox

exploit in firefox - hoe zie je of firefox is bijgewerktUpdate snel want er is een exploit  in Firefox  op Windows systemen ontdekt!

Klik in het menu van Firefox op “help” en dan op “Over Firefox”. Daar zie je of je Firefox bijgewerkt is. Zo niet, doe dat dan zelf meteen.

Gisteren is een beveiligingslek ontdekt in Firefox. Via dat lek kan een aanvaller ongewenste code uitvoeren op een Windowscomputer.

arstechnicaDe besmetting loopt via gehackte WordPress Websites. Je kunt naar zo’n site gelokt worden waar de code ongemerkt op je PC wordt gezet. Gelukkig bracht Firefox gisterenavond meteen een patch uit.

Deze exploit is vooral actief op het dark web. Hij is daar gericht op TOR gebruikers. Er wordt gesuggereerd dat de FBI deze exploit heeft geplaatst. Je kunt meer lezen op Ars Technica en WordFence

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin
linkedin