Nieuwe update WordPress

WordPress 4.7

Nieuwe WordPress 4.7

WordPress 4.7 is op 6 december 2016 vrijgegeven en zit weer boordevol met nieuwigheidjes. Er is een nieuw standaard theme, speciaal voor bedrijven, maar ook heel bruikbaar voor een blog.
Het nieuwe theme ondersteunt het gebruik van video in de header! Je kunt hiervoor je eigen mp4 video gebruiken of een video van YouTube of Vimeo.
Life voorbeeld is handiger geworden, je hoeft niet steeds de pagina te herladen om te zien wat je gewijzigd hebt!  En nu kun je nieuwe pagina’s toevoegen terwijl je menu’s bouwt zonder dat je de customizer hoeft te verlaten en je de wijzigingen die je gemaakt hebt weer kwijt bent. Zodra je de wijzigingen dan hebt gepubliceerd staan je nieuwe pagina’s klaar om gevuld te worden.

Een uitgebreide pagina over alle wijzigingen is deze Engelse site https://make.wordpress.org/core/2016/12/05/wordpress-4-7-field-guide/

Zorg eerst voor een goede back-up voordat je update! Zorg dat eerst al je plug-ins geüpdatet zijn, want veel mislukkingen bij de update komen door verouderde plug-ins.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin
linkedin
exploit in firefox

Exploit in Firefox

exploit in firefox - hoe zie je of firefox is bijgewerktUpdate snel want er is een exploit  in Firefox  op Windows systemen ontdekt!

Klik in het menu van Firefox op “help” en dan op “Over Firefox”. Daar zie je of je Firefox bijgewerkt is. Zo niet, doe dat dan zelf meteen.

Gisteren is een beveiligingslek ontdekt in Firefox. Via dat lek kan een aanvaller ongewenste code uitvoeren op een Windowscomputer.

arstechnicaDe besmetting loopt via gehackte WordPress Websites. Je kunt naar zo’n site gelokt worden waar de code ongemerkt op je PC wordt gezet. Gelukkig bracht Firefox gisterenavond meteen een patch uit.

Deze exploit is vooral actief op het dark web. Hij is daar gericht op TOR gebruikers. Er wordt gesuggereerd dat de FBI deze exploit heeft geplaatst. Je kunt meer lezen op Ars Technica en WordFence

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin
linkedin

Twitterfeed gaat verdwijnen

Twitterfeed gaat verdwijnen

twitterfeed gaat verdwijnenVanmiddag kregen we een melding dat Twitterfeed eind deze maand gaat verdwijnen. Twitterfeed is een toepassing die de updates van onze pagina’s automatisch doorplaatste naar Twitter, Facebook en LinkedIn.

Attention: Twitterfeed will be shutting its doors on Oct. 31st.
Please transition your account to another service before that date, we recommend Buffer or Dlvr.it.

  • Dlvr.it : Met een gratis account kun je maximaal 5 feeds als input gebruiken en doorgeven aan drie sociale netwerken
  • JetPack Publicize heeft de mogelijkheid om je blogs of nieuwsberichten automatisch te publiceren als updates in je social media netwerken. Maar Jetpack is een zware WordPressplugin die je site traag kan maken
  • Andere plugins voor WordPress zijn:  Network PublisherNextScripts: Social Networks Auto-Poster
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin
linkedin