Taken en to-do in je Google agenda

Google heeft een nieuwe functie ‘Reminders’ / ’taken’ / ‘herinneringen’ / ’to-do’ s toegevoegd aan de agenda. Deze functie is al automatisch uitgerold voor IOS en Android,  Ook aan de webversie wordt hard gewerkt.

Taken en mogelijkheden

Aan de taken wordt, indien beschikbaar, automatisch informatie toegevoegd van contactpersonen zoals telefoonnummers, maar ook eventuele andere informatie uit de databases van Google. Denk hierbij bijvoorbeeld aan adressen of andere relevante informatie.
Je kunt deze taken op datum, maar ook op datum plus tijd plannen. Ze blijven dagelijks in je agenda verschijnen tot je ze markeert als voltooid. Met deze functie worden andere apps en tools voor herinneringen en to-do’s in feite overbodig, want je kunt je to-do’s ook laten herhalen.

Het toevoegen van taken in Google Agenda kan ook vanuit Gmail, Google Now en Google Keep. De herinneringsfunctie via Google Keep is ook beschikbaar in het Nederlands. Bij Google Now worden ook al spraakcommando’s ondersteund zoals: ‘Ok Google, herinner me er aan dat ik melk koop’.

taken, to-doBron: http://gmailblog.blogspot.nl/2015/12/add-to-dos-to-your-google-calendar.html

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin