Uitdagingen

probleempjeOp de site van webdesign de Blauwe Aarde gebruik ik een eenvoudig WordPress Template Twenty Twelve, omdat het  bij mijn stijl past, goed onderhouden wordt en bovendien responsive is, dat wil zeggen dat het ook op de telefoon en tablet goed leesbaar is. Toch geeft zelfs zo’n simpele template soms onverwachte uitdagingen.

Vorige week kwam ik er achter dat er zich een probleem voordoet met Google Chrome op Android telefoons. Ik zag dit probleem bij meerdere Sites die dit template gebruiken, maar vond het probleem niet in mijn Test-website dus vanmorgen vroeg heb ik een uurtje zitten puzzelen, wat was het verschil tussen de test en de werk-omgeving?

Het ligt niet aan het template maar aan Facebook, of liever gezegd aan een onderdeel van de officiële Facebook plug-in. https://wordpress.org/plugins/facebook/ Deze plug-in genereert code waardoor in Chrome op een telefoon de bladzijde bij het Template Twenty Twelve tot bijna de helft versmalt wordt. In alle andere browsers is er geen probleem, maar omdat Chrome wel veel gebruikt wordt op telefoons moest ik hier wel actie ondernemen. Het betreft de widget die Facebook levert voor Facebook “Recommendations” als onderdeel van de plug-in; zodra je deze plaatst in het eerste gebied van de “homepage” gooit hij roet in het eten. Verwijderen van de widget van deze plek en wachten op een update van de plug-in lijkt mij op dit moment de beste optie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin