google kalender

Verandering in Google Kalender

Aankomende verandering in Google Kalender
de URL: www.google.com/calendar wordt veranderd!

In een poging om de veiligheid verder te verhogen, zal in de komende weken een van de belangrijkste verandering in Google Kalender plaats vinden, namelijk het wijzigen van de URL ‘www.google.com/calendar’ naar ‘calendar.google.com.’

google kalenderNa de lancering, zal de oude kalender URL gewoon omleiden naar de nieuwe, zodat het merkbare effect van deze wijziging op Google Apps-gebruikers minimaal moet zijn.

Een paar dingen verdienen wel extra aandacht:

Sommige Chrome extensies die afhankelijk zijn van de oude kalender url kunnen stoppen met functioneren als ze niet goed bijgewerkt zijn door de ontwikkelaars. Als je problemen opmerkt, kijk dan bij de extensie voor een update of neem contact op met de ontwikkelaar van de extensie. Alle interne browser-extensies moeten ook worden bijgewerkt.

Mensen met Agenda die zgn “zachte meldingen” ontvangen moeten Google Kalender opnieuw toestemming¬† verlenen om deze functie te kunnen gebruiken. Een webbrowser zal automatisch gebruikers vragen om calendar.google.com meldingen te laten posten. Dit kan er anders uitzien dan voorheen, afhankelijk van de specifieke browser.
Apps-gebruikers die de oude kalender URL-structuur zelf aangepast hebben voor aangepaste opties en hulpmiddelen, etc wordt aangeraden om deze bij te werken en ze ook te laten verwijzen naar de nieuwe URL-structuur.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedin