WordPress 5.5 is er

WordPress 5.5

WordPress 5.5 “Eckstine” is de laatste grote versie van WordPress, gericht op “snelheid, zoeken en beveiliging”. Deze nieuwe versie bevat 1500+ wijzigingen in de blokeditorinterface, 150+ verbeteringen en functieverzoeken, 300+ bugfixes en meer.

Maar ga niet meteen upgraden. In de wandelgangen hoor ik dat er erg veel problemen zijn, met de gewone editor, met plug-ins en met véél templates. In deze nieuwe WP versie zit een nieuwe javascript en veel plug-ins en templates zijn daar niet op gebouwd en functioneren na de upgrade niet goed meer. Dus maak eerst een stappenplan.

  1. Maak een back-up
  2. Update alle plug-ins én je template
  3. Controleer of alle plug-ins en de template die je gebruikt “compatible” zijn met WordPress 5.5
  4. Zo niet, wacht dan nog een tijdje met de upgrade, WordPress zal zich updaten naar versie 5.4.x als je nog niet upgrade. Vraag ondertussen aan de ontwikkelaar van de plug-in of van de template of hij/zij die wil updaten. Vervang eventueel oude plug-ins door een andere die wel goed zal werken.
  5. Upgrade naar WordPress 5.5 en test je site. Zijn er toch problemen?
  6. Heb je problemen, installeer dan jQuery Migrate Helper plugin op je website. Na activatie zie je meldingen als er problemen zijn met javascript. Maar op de voorkant van je site zullen de foutmeldingen niet getoond worden, dus je bezoekers zullen die niet zien.
  7. Controleer elke dag [meerdere keren] op nieuwe updates voor de plug-ins.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedin